Ξενοδοχεία χιλίων αστέρων!

Πολλά είναι τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων που προφανώς εξασφαλίζουν στους επισκέπτες τους κάθε άνεση και πολυτέλεια κάνοντας κάθε επιθυμία τους πραγματικότητα. Τι θα λέγατε, όμως, για ξενοδοχεία χιλίων αστέρων;

Προφανώς και υπάρχουν τέτοια ξενοδοχεία ανά τον κόσμο και πρόκειται για τα ξενοδοχεία που προσφέρουν διαμονή στους επισκέπτες του μέσα σε φούσκες. Φανταστείτε γύρω σας να μην βλέπεται τοίχους, αλλά το φυσικό περιβάλλον και το βράδυ όταν θα ξαπλώνετε, να ακούτε τους ήρεμους ήχους της φύσης και να αντικρίζετε τον έναστρο ουρανό. Εξ’ ου και τα χίλια αστέρια- ίσως πολλά παραπάνω. Η νέα αυτή τάση, με τα δωμάτια-φούσκες, έχει έρθει και διεκδικεί επάξια την προσοχή των ταξιδιωτών, αφού υπόσχεται έναν συνδυασμό camping με την ασφάλεια, ωστόσο, του δωματίου ενός ξενοδοχείου. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργήθηκε με τα πλεονεκτήματα της εμπειρίας του camping και τα πλεονεκτήματα της εμπειρίας ενός ξενοδοχείου- συνδυασμός ακαταμάχητος.

Finn Lough Resort, Ιρλανδία

Με μια διαμονή στο ξενοδοχείο αυτό μπορείς κυριολεκτικά να αποδράσεις, αφού η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται προσφέρει κάτι το ειδυλλιακό. Κάθε σικάτη φούσκα μέσα στο δάσος είναι πραγματικά πολύ όμορφη και ιδιαίτερα διακοσμημένη και περιλαμβάνει ένα τεραστίων διαστάσεων κρεβάτι αλλά και σαλόνι με τηλεσκόπιο για να χαζεύει ο επισκέπτης στα αστέρια πάντα με στυλ. Όλες οι φούσκες είναι εφοδιασμένες με το δικό τους μπάνιο με μηχανές espresso και φυσικά διαφανείς τοίχους που επιτρέπουν στους επισκέπτες να θαυμάζουν την φύση γύρω τους 24 ώρες το 24ωρο.

The 5 Million Star Hotel, Ισλανδία.

Ένα ξενοδοχείο που δε θα μπορούσε να ονομαστεί διαφορετικά. Δεν υπάρχει, άλλωστε, καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τη θέα, κι όταν αναφέρεται θέα, εννοείται φυσικά το βόρειο σέλας. Απομονωμένος από την οχλαγωγία της πόλης, στη μέση του δάσους- σε απόσταση 1 με 2 ώρες μακριά από αστική περιοχή- ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει αυτήν την περιπέτεια και μπορεί να επιλέξει το δωμάτιο του. Όλα τα δωμάτια, όπως είναι φυσικό, έχουν σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού, και προσφέρουν αυτήν την ζεστασιά που χρειάζεται κανείς στη μέση του χειμώνα. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι το τοπίο αλλάζει ριζικά αφού από τις αποχρώσεις του άσπρου ο επισκέπτης έχει πλέον τη θέα του πράσινου και της ζωντάνιας.

Attrap’ rêves, Γαλλία.

Σε αυτό το ξενοδοχείο η πολυτέλεια συναντά την περιπέτεια, αφού όλες οι φούσκες του ξενοδοχείου βρίσκονται σε μοναδικά σημεία της εξοχής της Μασσαλίας. Εδώ οι επισκέπτες καλούνται να κοιμηθούν κάτω από τον λαμπερό ουρανό σε φούσκες κατασκευασμένες από οικολογικό σκληρό πλαστικό που δημιουργήθηκαν από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Pierre- Stephane Dumas και επιπλώθηκαν με τεράστια κρεβάτια king size. Κάθε φούσκα είναι μοναδική και χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Επιπλέον, το κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει μπάνιο, το οποίο προφανώς και είναι αδιαφανές, και είναι εξοπλισμένο με τηλεσκόπιο για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Hotel Aire de Bardenas, Ισπανία.

Το τελευταίο ξενοδοχείο βρίσκεται στο Φυσικό Πάρκο Bardenas Reales και προσφέρει στους επισκέπτες την δυνατότητα να κοιμηθούν κάτω από το φως του φεγγαριού σε όμορφα διακοσμημένες φούσκες με ατελείωτη θέα φυσικά. Η θέα εδώ, δεν είναι ούτε τροπική, ούτε χιονισμένη, αλλά ερημική θα λέγαμε. Οι σικάτες αυτές σφαιρικές εγκαταστάσεις συνδέονται μέσω φουσκωτών διαδρόμων με το μπάνιο, και προσφέρουν ηλεκτρισμό, Wi-Fi και minibar.

Οι τιμές σε αυτού του είδους τα ξενοδοχεία ξεκινούν από τα 120 ευρώ περίπου τη βραδιά και φυσικά ανεβαίνουν στα ύψη ανάλογα με την εποχή αλλά και τις ανέσεις που επιθυμεί ο κάθε επισκέπτης. Όσο κι αν αναρωτηθεί κανείς κατά πόσο αυτή η τάση εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα των επισκεπτών, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Οι φούσκες σε όλες τις εγκαταστάσεις βρίσκονται η μία πολύ μακριά από την άλλη, κανένα δωμάτιο δεν έχει θέα στο άλλο και επίσης οι ένοικοι δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση του δωματίου τους μέχρι να το επισκεφθούν. Η κατασκευή αυτή διατηρείται φουσκωμένη με μια μικρή πίεση από αθόρυβο σύστημα εξαερισμού, το οποίο ανανεώνει και ζεσταίνει ή κρυώνει, ανάλογα την εποχή και την τοποθεσία, τον εσωτερικό αέρα 5 φορές την ημέρα.